Škola v přírodě 2.B a 2.C Štědronín

Po zdárném příjezdu jsme si vybalili a ubytovali se na krásných pokojíčcích. Dali jsme si vynikající oběd a po poledním klidu jsme vyrazili ven. Na slunečné louce jsme hráli seznamovací a pohybové hry. Bohužel se nám sluníčko aprílově proměnilo v prudký déšť a tak jsme se museli před svačinkou usušit a vyfénovat. Vše dobře dopadlo a jak nám hned chutnala svačinka. Po svačince jsme si již hráli hry v klubovně a po večeři si vyslechli pohádku O začarovaném království. Záchrana Duhového království vypukla v úterý.

V úterý jsme již na svém putování Duhovou říší potkali různé pohádkové postavy. Odpoledne nás potrápila Mnohonožka spacáková, ale nakonec se podařilo naše ponožky před ní uchránit a spárovat. Zato víla si na nás připravila ještě jeden zapeklitý úkol. Museli jsme jí posbírat poztrácené včelí úly. Večer nás navštívil ještě Ušák zimomřivý, který požadoval peří z bájného Ptáka ohniváka. Tím si pak doma zatopil, aby mu již nikdy nebyla zima.

Ve středu ráno bohužel počasí vůbec nepřálo, a tak jsme úkol od Kentaura s velkou radostí plnili uvnitř. Nechal nám zde totiž nádherné hvězdy v podobě korálků, které jsme si měli navléknout do památečního náramku. Tvořili jsme celé dopoledne a kdyby nás pan Král neposlal vyluštit šifru, navlékáme ještě teď. Po obědě nás Jezerní paní poslala na dlouhou cestu k hradu Zvíkov, abychom našli tajné symboly z věže a pomohli tím vysvobodit Sirénu ze zajetí Neptuna. To se nám zdárně podařilo a na cestě zpět jsme to oslavili veselým zpěvem. Po večerním odpočinku jsme se ohřáli u ohýnku, opekli si buřtíky a odvážně prošli temným lesem Duhového království pro kouzelný králův meč.

Čtvrtek bohužel opět začal deštivým, sychravým počasím a tak jsme museli zůstat v chaloupce. Dokončili jsme všechny úkoly od pohádkových bytostí a krásně si vyzdobili své drápisníčky. Po poledním klidu jsme vyrazili do závěrečného boje. Nejprve jsme v první sportovní hře získali draka. Ve druhé strategické hře jsme pak bojovali proti armádě černého jednorožce, kterou se nám společnými silami a získanými kouzly podařilo pokořit. Černý jednorožec přišel o část své síly i díky tomu, že jsme ulovili jeho největšího pomocníka-draka Zlodrápa. Mocným kouzlem jsme ho spoutali do dračí pasti, odkud už se mu nepodařilo uniknout. Závěrečný boj černého a bílého jednorožce už s přehledem a za velké podpory dětí vyhrál náš hrdina, bílý jednorožec. Na oslavu slavného vítězství jsme si parádně zatančili na závěrečné taneční slavnosti!

V pátek jsme se probudili do nádherného slunečného dne. Po vynikající snídani jsme se ohlédli za celým pobytem. Dětem se moc líbilo ubytování, moc jim chutnalo jídlo a velmi kladně hodnotily i perfektně připravené hry a výlet na hrad Zvíkov. Za svou statečnost při noční hře, za skvělé zvládnutí túry na hrad a hlavně za perfektní úklid pokojů dostaly děti rytířské řády od samotného krále Duhové říše. Jako poděkování dostaly i krásné diplomy, které jim budou dlouho naši dobrodružnou hru připomínat, díky legendárním drápisníkům, jež jsou jeho součástí. Odpoledne nás už čekali maminky v Praze.

Skip to content