Projekt „Naši hrdinové“ je dokončen!

Největším školním hrdinou se stal KAREL IV.

Od konce září do konce listopadu probíhal na naší škole projekt pro celý druhý stupeň s názvem Naši hrdinové, Od Václava k Masarykovi od Masaryka k Havlovi. Jeho cílem bylo propojit podzimní státní svátky a upozornit žáky na významné osobnosti naší vlasti.

Byl rozdělen do tří částí:

Nejprve si děti uvědomovaly, koho považují za svého hrdinu. Poté byl sestaven seznam významných osobností z českých dějin. Žáci 6.-9. tříd pod vedením paní učitelky Mácové, a pánů učitelů Krbce a Kučery si je rozebrali, zpracovali projekt a představili svou osobnost před třídou. Do projektu se zapojila i paní učitelka Capková, se kterou děti ve výtvarné výchově malovali portréty významných osobností a hrdinů českých i světových. Nakonec byla na hlavní chodbě školy vytvořena výstava jejich plakátů a promítnuty prezentace žáků 9. tříd.

Celý projekt zakončilo hlasování o největšího školního hrdinu.

Největším školním hrdinou se stal Karel IV. Druhé místo obsadil Tomáš Garrigue Masaryk a na třetím místě se umístil Václav Havel. Při této příležitosti byla vytvořena také webová stránka dejepisnatrave.epizy.com, na které budou žákovské práce vytaveny dlouhodobě.

Video zde.

Skip to content