úkoly 24. 3.

Dobrý den, milí rodiče,
protože Vám úkoly chodí z mnoha stran, rozhodla jsem se udělat v úkolech trochu přehled.
1) Každý týden pošlu e-mail s minimálními výstupy pro konkrétní týden. Bude se jednat o práci do pracovních sešitů. Těchto úkolů budu posílat málo, ale budou povinné.Pokud budete mít s čímkoli problém, prosím neváhejte mě kontaktovat. Může se stát, že nejste jediní, pak bych poslala hromadně upřesnění úkolu.
2) Matika.in a gramar.in nám skvěle fungují, ačkoli motivace už trošičku pokulhává. Je čas ukázat dětem zlatka.in.Tyto stránky jsou zaměřené na finanční gramotnost. Všechny stránky jsou propojené. Když děti plní úkoly na kterékoli z těchto stránek, dostávají penízky do své peněženky na zlatka.in. Za vydělané penízky si mohou kupovat rybičky do svého akvárka. To je často pro děti veliká motivace.

Vše, co děti vypracovávají na těchto stránkách je dobrovolné. Já vidím, v čem děti chybují a jak často si učivo procvičují. Pro nás je ohromná výhoda, že jsou tam všechna prostředí hejného matematiky i s návody.
Tyto stránky mi zatím přijdou nejužitečnější, nic se na nich neplatí a vy nemusíte nic stahovat.
3) Celá škola přechází na Teams. Je to prostředí od office 365. Je možné zde dělat skupinové hovory, zadávat úkoly, dávat známky atd. Řeší to i případy, kdy se v jedné třídě střídá více učitelů.
Bohužel naše třída je 1. A a proto byla naše stránka použita jako testovací. Z toho důvodu dostanete své přihlašovací údaje jako poslední. Zítra Vám ale pošlu přihlašovací údaje.
Do Teamsu budu postupně přidávat pracovní listy. Tyto pracovní listy také nebudou povinné.
Nejčastěji Vás trápí dva problémy – buď je práce mnoho, nebo naopak málo. Chápu, že vůbec není jednoduché vzdělávat děti doma. Budu se snažit Vám tuto práci co nejvíce ulehčit. Proto je povinný pro děti vždy jen ten nejmenší výstup do pracovních sešitů. Pokud nebudou mít Vaše děti co dělat, můžete si vybrat, na jaký zdroj se podíváte dále.
ÚKOLY NA TENTO TÝDEN

písanka – strana 18, 19, 20.

str. 18 – velké N – návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=4TVncq5JCS4

str. 19 – malé p – návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GhAKSYKVpbA

Na straně 20 doplňují děti psacím písmem věty psané tiskacími písmeny. Pod větami je nabídka slov.Věty psané tiskacími písmeny dole na stránce přepište psace.
V pracovním sešitě přečtěte stránku 26. Na e-mail jsem posílala obrázek dubu, fotku autorky textu a obálku knihy.

Matematika – strana 24 celá, strana 25, cvičení 7, 9, 11, 12.

Cvičení 10 můžete vyzkoušet také. Je to pro nás nové prostředí. Na matice.in tomu odpovídají cvičení sousedé. Je tam i návod, jak úlohy vypracovat.
V prvouce poprosím o stranu 53.
Tady posílám dobrovolné cvičení na dny v týdnu.

https://www.skolasnadhledem.cz/game/1230Tady něco na přečtení.

K úloze 1. jsem na e-mail posílala vývoj housenky.

S úkoly nespěchejte, děti by s tímto neměly mít problém.

S pozdravem a přáním hezkého zbytku dne,
Kristýna Čánská

Skip to content